en ik

en jij

en wat

en hoe

en contact

en anderen

logo Enanders Baarn

en ik

Missie?

Mijn belangrijkste missie is om zo veel mogelijk mensen te ondersteunen in hun verlangen naar persoonlijke groei. Of dit nu vanuit nieuwe keuzes op het gebied van loopbaanontwikkeling is, of puur vanuit de wens naar meer persoonlijke ontwikkeling maakt eigenlijk niet uit. Beiden komen vaak samen op weg naar een leven met minder stress, meer plezier en meer eigenheid.

 

 

Mijn naam is Jolanda Dortmans-Pardaans, woonachtig in Baarn met man en drie kinderen.

 

Na jarenlang in diverse (leidinggevende) commerciële functies in de zakelijke (HR) dienstverlening te hebben gewerkt ben ik in 2011 op zoek gegaan naar wat mijn eigen kernkwaliteiten zijn en wat mij gelukkig maakt . Een reorganisatie zorgde er voor dat ik, met hulp van een externe coach, de ruimte kreeg voor dit proces en de stap kon maken naar zelfstandig ondernemerschap.

 

De wens om mensen, zoekende naar wat echt bij hen past, verder te helpen in hun loopbaan en/of persoonlijke groei was voor mij een logische uitkomst. Ik raakte onder meer geïnspireerd door het Enneagram, een psychologisch ontwikkelmodel en mooi systeem voor zelfkennis. Vanuit deze inspiratie ontwikkelde ik (met mijn eigen ervaringen/trainingen) een loopbaan coaching programma en Enanders ging in 2011 van start. In 2016 ben ik verder gegaan met scholing en onderzoek t.a.v. veranderprocessen bij teams en leidinggevenden. 

Ik ben pragmatisch ingesteld, open, betrokken en gedreven, en stel je altijd de vraag achter de vraag. Van "niets iets maken" is altijd de rode draad en grootste kracht in mijn werkzame leven geweest. Daarnaast heb ik een uitgebreid netwerk in diverse sectoren.