en wie is?

Missie:
Mijn belangrijkste missie is om ieder mens van betekenis te laten zijn, zowel als individu als in teamverband. Vanuit mijn vertrouwen in de ander worden vastgezette patronen verhelderd en aangeleerd gedrag doorbroken. Ik zet mensen en organisaties echt in beweging. Hierdoor gaan mensen vanuit intrinsieke motivatie een bijdrage leveren aan de veranderprocessen in zichzelf, de organisatie en het team.

Mijn naam is Jolanda Dortmans-Pardaans, woonachtig in Baarn met een eigen kantoor in Amersfoort. Ik ben getrouwd en heb drie pubers/jongvolwassenen. In mijn rol als coach, teambuilder en ontwikkelaar zet ik mensen en organisaties in beweging.

Na jarenlang in diverse leidinggevende en commerciële management/consultancy functies in de zakelijke (HR) dienstverlening te hebben gewerkt, ben ik in 2011 gestart met mijn zelfstandig ondernemerschap.

De wens om mensen, zoekende naar wat echt bij hen past, verder te helpen in hun loopbaan & persoonlijke ontwikkeling was voor mij een logische uitkomst. Ik raakte onder meer geïnspireerd door het Enneagram; een psychologisch persoonlijkheidsmodel en een mooi systeem voor zelfkennis. Ik ontwikkelde vanuit deze inspiratie (en mijn eigen ervaringen/trainingen) een Loopbaancoaching programma voor particulieren en Enanders ging in 2011 van start. Als loopbaanprofessional ben ik erkend door het Noloc.

Vanaf 2016 ben ik mij steeds verder gaan scholen en verdiepen in (cultuur)veranderprocessen in organisaties, zowel voor teams als leidinggevenden. Sinds 2019 werk ik met de Deep Democracy theorie en in 2021 ben ik gestart met de leergang Antropologische teambegeleiding (bij de Academie voor Organisatiecultuur). Samen met een collega ontwikkelde ik het Transformatiepad, de diverse stappen laten zien op welke vlakken de nog te ontwikkelen fases zitten.

Ik ben pragmatisch ingesteld, open, betrokken en gedreven, denk vanuit ondernemerschap en stel altijd de vraag achter de vraag. Van “niets iets maken” is altijd de rode draad en grootste kracht geweest in mijn werkzame leven.