en ik

en u

en wat

en hoe

en contact

en anderen

logo Enanders Baarn

en wat te doen?

Werknemer gericht

Heeft de vraagstelling met 1 medewerker te maken dan is het belangrijk met elkaar het gewenste doel af te stemmen.  Uiteraard starten we ook altijd met de digitale Enneagram test in combinatie met het type interview om het huidige dominante type inzichtelijk te krijgen.

Gedurende de 1/1 begeleiding wordt niet alleen het bewustzijn vergroot maar ook omgezet in concrete stappen aan de hand van praktijk cases. Kernverlangens en onontdekte kernkwaliteiten worden inzichtelijk, alsmede de weg naar persoonlijke groei.

 

U kunt uw werknemer ook een kijkje laten nemen op En particulier voor een uitgebreide uitleg.

Organisatie/team gericht

Eerste fase

In deze fase is het belangrijk om uw wens tot verandering te verhelderen. We kijken daarbij samen naar het vertrekpunt (processen en procedures) van de organisatie of het team. D.m.v. intake gesprekken met het MT/leidinggevenden/betrokkenen wordt helder met welke doelstelling ik aan de slag kan. Belangrijke aspecten die ik toets in deze inventarisatiefase zijn: de veiligheid in de organisatie,  het onderlinge vertrouwen, de betrokkenheid van de medewerkers en het dragen van bevoegdheid en verantwoordelijkheid.

 

Tweede fase

De volgende stap is het inzetten van mijn digitale Enneagram test in combinatie met het type interview (persoonlijk 1/1 gesprek met specifieke vragen). Hierbij kan ik het huidige dominante type vaststellen van de betreffende medewerkers uit het team en geef ik inzicht in hun ankerwaarden en onontdekte talenten. Zo wordt ook direct inzichtelijk wat de diversiteit aan types is binnen een team en/of organisatie en welke kernwaliteiten worden ingezet en welke nog niet.

 

Derde fase

Mijn plan van aanpak voor het veranderproces wordt gepresenteerd aan de hand van de analyses uit fase 1 en 2, het vertrekpunt, de bijbehorende doelstelling en het tijdspad. Tussentijds evalueren met het MT/leidinggevenden en het eventueel bijstellen van de te maken stappen speelt een belangrijke rol.